Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZAKLADATEL STYLU

Obrazek

Prof. Dr. Si-fu Tse Ganjuuryn Dschero Khan                           

(Gerald Karel Meijers)                                      

 

Shaolin Kempo a Chan Shaolin Si byly uvedeny do Evropy prof. PhDr. T.C.M. Sifu Tse Dshero Khan Chen Tao Tsem, žijícím svého času v Holandsku. Po získání holandského občanství nabyl oficiálního jména Gerald Karel Meijers. Sifu Tse se narodil 28. srpna 1928 v Ulan Buharu (Mongolsko) ve šlechtické rodině jako princ Ganjuuryn Dshero Khan. Kořeny jeho rodiny sahají zpět až k legendárnímu Čingischánovi. Jeho původ byl v roce 1991 oficiálně potvrzen mongolskou vládou.

Vyrůstal bez rodičů jako sirotek, mládí prožil v různých klášterech a studoval čínská bojová a válečná umění. V Shaolinu se učil Qi Gong u mnicha Tao Tze, v klášteru Hsi Lin studoval čínské klasiky a tradiční čínskou medicínu, v klášteře Hiap Thien Kiong bojová umění Chuan Su a Wu Tan, až dospěl k mistrovství. Sifu Tse byl adoptován jako mladík holandským generálem Corneliem Meijersem a žil u nejrůznějších posádek svého adoptivního otce. Zde se seznámil s nejrůznějšími bojovými uměními a mohl tak studovat četné principy.

Část svého výcviku absolvoval v klášteře Hiap-Thien-Kiong u mnicha Tu Se Peng Tijinga. Dshero Khan byl po 15 let přímým žákem Yamaguchi Gogena ("The Cat" - "Kočka"), známého mistra karate stylu Goju-Ryu. Za korejské války se naučil Poh-chi a Tae-Kwon-Do. V 50-tých letech se Sifu Tse vrátil jako veterán z Indočíny spolu s již v roce 1974 zesnulým mistrem Kun-Tao Carlem Faulhaberem zpět do Holandska a založili Shaolin Kempo. Sifu Tse vyvinul systém Chan-Shaolin-Si, Dju-Su a Kong-Soo-Tao. Pojem Chan-Shaolin-Si vzniknul na konci roku 1970, od té doby se používaly také názvy jako Wu-Shu, Shaolin-Si, Shaolin-Kung-Fu nebo Nord-Shaolin. Nejpřesnějším názvem je pojmenování styl draka, v mnoha anglicky psaných publikacích také označovaný jako Dragon-style. Dshero Khan vyučoval v 60-tých a 70-tých letech mimo jiné i CIA, cizinecké legie, německou policii a organizaci GSG 9.

 

ObrazekObrazek     

více na stránkách: http://www.dscherokhan.com