Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pásky - OBI

Časové odstupy mezi jednotlivými stupni pro žákovské stupně TJIE jsou 6 měsíců. Ve výjimečných případech může odstup činit 4 měsíce. U mistrovských stupňů je časový odstup větší, až 4 roky. V některých případech, kdy mistr prokazuje vynikající výsledky, může být časový odstup kratší. Při zkouškách je možná jedna oprava. Jestliže je z jakýchkoliv důvodů cvičenec indisponován, oprava je možná i v pozdějším termínu dle dohody se zkoušejícím.

Pomocné neboli doplňující pásky (mezistupně) jsou určené zejména dětem a juniorům, nebo pokud jedinec dosáhl jisté technické úrovně a chce páskovat pouze z některé části vyššího pásu. U každého pásu je několik mezistupňů, které se skládají ze zkoušky na vyšší pásek. Pro získání mezistupně je jedno, kterou část zkoušky na vyšší pás bude provádět. Je možné provádět několik mezistupňů najednou.

Minimální věk pro získání 2.TJIE (modrý pás) je 16 let. Pokud žák dovršil 18 let, může z hnědého pásu páskovat na černý pás 1.DAN. Pokud má žák méně než 18 let a je nositelem hnědého pásu, může páskovat na mezistupeň černého pásu. S modrým pásem se žák stává ťjang-ši, neboli pomocník-instruktor. S hnědým pásem (1.TJIE) se stává učitelem (Sensei). Mistr si vyhrazuje právo udělit pásek bez ohledu na věk, pokud žák prokáže nadměrné a nadstandardní schopnosti. 

1. – 5. DAN uděluje Dan Kolegium s minimálně jedním nositelem velmistrovského stupně. 6. – 10. DAN uděluje Dan Kolegium s minimálně jedním nositelem 10. DANu.

Cena páskování: na bílý pás (7.tjie) se nepáskuje, 6. a 5.tjie 200kč – mezistupeň 100kč, 4.,3. a 2.tjie 400kč – mezistupeň 200kč, 1.tjie 500kč – mezistupeň 250 kč, 1.DAN 2000kč. Průkaz a diplom 100kč.

Pásky:

pasky.jpg

 

Mezistupně:

 

mezistupne.jpg