Jdi na obsah Jdi na menu
 

O NÁS

Naše škola se specializuje na reálnou sebeobranu a reálný boj. Tato část se nazývá Dju Su Kung Fu. Další nedílnou součástí jsou katy (sestava forem) a různá cvičení jako partnerská cvičení draka, techniky draka, dechová cvičení, silová cvičení, gymnastická cvičení, koncentrační cvičení, cvičení se zbraní a duševní cvičení, tato část se nazývá Chan Shaolin Si.

Hlavním stavebním kamenem naší školy je naše radost a to jsou děti. Jako jedna z mála škol má naše škola i výuku malých dětí. Na věku nezáleží, záleží na tom, zda dítě chce cvičit. Trénink pro děti je postaven tak, aby rozvíjel nejen pohyblivost a sílu dětí, ale také správné myšlení, koncentraci, odolnost, vůli, etiketu a nemusí se to akutně týkat bojového umění. Jako trenér jsem zaznamenal několik případů, kdy cvičení pomohlo dítěti nejen ve škole, ale i ve společnosti.

Jsme registrováni pod asociací W.M.A.A.-R.O.C. (Světová asociace bojového umění - Republiky Čína) a jako jediní tuto asociaci zastupujeme v České republice. Dále jsme členy IBF (Mezinárodní Budo federace). Proto se také účastníme mnoha turnajů, seminářů, akcí a tréninků, které nás rozvíjejí.

Za sebe jako za mistra (Sifu) mohu říct, že vlastním certifikát trenérské třídy “B“ pro wu-shu (východní bojová umění), který jsem získal na Karlově univerzitě v Praze na fakultě tělesné výchovy a sportu. Zkoušky jsem absolvoval nejen z Kung Fu a vedení tréninku, ale i z psychologie a psychologie dětí, fyziologie a anatomie, příprava sportovního tréninku a z pedagogiky nejen pro děti. Dále jsem absolvoval zkoušky na 2.DAN (2. mistrovský stupeň) pod vedením velemistra Toniho Finken-Schaffratha (10.DAN, syn prince Tse Dschero Khana - zakladatel stylu), velemistra Franka Josta (10.DAN), mistra Zenona Porose (3.DAN) a mistra Jörga Etweina (4.DAN). 3.DAN jsem získal od velemistra Wieslawa Bigose v Polsku, nositele 10. DANu. Tréninky jsou na velice kvalitní úrovni také díky 20. leté zkušenosti s wu shu a 14. leté zkušenosti s vedením tréninku.

Jeden z cílu naší školy je zúčastnit se mistrovství Světa v roce 2015 v Německu. Na tyto soutěže celosvětového formátu se stále připravujeme a velice se na to těšíme. Dále pořádáme mistrovství i u nás v ČR.

V rámci zkvalitnění výuky plánuji ve školním roce 2014/2015 rozšířit výuku tak, že vytvořím speciální program výuky a rozdělím žáky do několika skupin. Začátečníci, kteří budou cvičit poprvé, budou ve skupině C. Ve skupině B budou žáci do žlutého pásu včetně. Žáci od oranžového pásu budou ve skupině A. Další novinkou je rozšířené páskování pro žáky a zejména pro děti a juniory do 16 let. Žáci budou mít 7 pásků, kde bílý pásek není nutné páskovat. Vedle toho vznikly ještě pomocné mezipásky, které mají pomoci žákovi určit jeho skutečné možnosti (viz. OBI-Pásky). Žákovské pásky takto: 7.tjie – bílý pás (+ 7 mezipásů), 6.tjie – žlutý pás (+ 6 mezipásů), 5.tjie – oranžový pás (+ 5 mezipásů), 4.tjie – zelený pás (+ 4 mezipásy), 3.tjie – fialový pás (+ 3 ezipásy), 2.tjie – modrý pás (+ 2 mezipásy), 1.tjie - hnědý pás (+ 1 ezipás). Dále v rámci celoročního cvičení bude naše škola obzvlášť tento rok soustřeďovat veškeré síly pro zdokonalení stylu Chan Shaolin Si.

Absolvent, který během studií získá alespoň modrý pás (2.tjie) nejen, že může v neobvyklých životních situacích obránit sebe, svou rodinu nebo někoho v ohrožení, ale může samostatně jako instruktor vést trénink. Může se uplatnit v zaměstnáních jako je policie, ochranka, v armádě nebo dokonce jednotka speciálního nasazení (URNA), kde je vyžadována dobrá fyzická kondice, sebeobrana, psychická zdatnost a znalost nějakého bojového sportu.

Pokud se stanete členy našeho oddílu, pak se máte na co těšit :-). Všichni jsou vřele vítání a zváni během celého školního roku !!!

Vladimír Honkyš

Sifu

Chan Shaolin Si & Dju Su Kung Fu