Jdi na obsah Jdi na menu
 

Příspěvky

"Zrazena andělem" (2004)

25. 7. 2016

Debra Anne Davisová, pětadvacetiletá slečna, byla ve svém bytě znásilněna a zmlácena neznámým útočníkem. Útoku se chtěla bránit, ale sama sobě to "nedovolila". Psychický blok z toho, že musí někomu ublížit, je civilizační návyk, který ji zastavil. V roce 2004 o tom napsala článek do Harvard Review #26

Žádná sebeobrana nemůže fungovat, pokud si člověk sám nedovolí ji aplikovat a nejedná se vším nasazením. To je poselství článku, jehož překlad je zde.

 

P.S.: Dle statistik Policie ČR bylo v roce 2015 zjištěno 598 případů znásilnění.

 

(Sifu Jan Kadlec)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Komentářů: 0

Barevné pásy a jejich význam

24. 6. 2016

Barevné pásy, které se v našem systému používají, mají svůj smysl i cíl. O významu barev a postupu hierarchií pojednává následující článek.

(Sifu Jan Kadlec)

 

Kata

23. 11. 2014

Význam sestav v tréninku bojových umění bývá nedoceněn a nepochopen. Věnujme mu proto tento článek.

 

Právní stránka sebeobrany

17. 7. 2014

 Lidé stále věří mnoha nejasnostem a nepřesnostem ve výkladu trestního práva v souvislosti se sebeobranou. V tomto příspěvku je rozebrána otázka Nutné obrany včetně nejčastějších laických omylů při jejím výkladu, dále otázka použití zbraní k sebeobraně a práv zaměstnanců bezpečnostních agentur. Prostor je věnován i situaci, kdy je pachatelem policista. Věříme, že tento článek napomůže všem, aby se nebáli využít své právo k sebeobraně beze strachu z postihu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Komentářů: 0

Pepřový sprej

29. 12. 2013

Pepřový sprej jako prostředek sebeobrany, tipy k výběru a použití a popis vlastního zážitku z nezávislého testu (včetně videa)

(Sensei Jan Kadlec)

 

Bojová umění

20. 12. 2013

Některé informace o bojových uměních a historii zobrazíte kliknutím na "CELÝ PŘÍSPĚVEK"

(Sensei Jan Kadlec)